BON NADAL A TOTHOM!!!

Després d'una setmana de molt d'estrés, voldria desitjar-vos a tots un Bon Nadal i un feliç Any Nou 2008!!

 

El Cicle Nadalenc comença el dia 8 de desembre, amb la festa de La Puríssima. En aquest dia, l’església celebra el dogma de la Immaculada Concepció, el misteri, segons el qual, la Mare de Déu va néixer sense ser concebuda, lliure de pecat original.

Aquest misteri no és propi del Cristianisme ja que el trobem relacionat amb certes deesses de la mitologia grega.

En el segle XIV, van haver profundes controvèrsies i divisions entre diferents intel·lectuals que eren partidaris i detractors de la festa, amb l’objectiu d’aclarir els diferents termes del concepte.

La Corona Catalano-Aragonesa en va donar suport des del principi, gràcies als escrits favorables de Ramon Llull i Bernat Metge, entre d’altres.

La primera referència escrita que es va trobar l’any 1281, va ser a Barcelona, en el qual, es va aprovar la celebració d’aquesta festa en honor a la Immaculada. A partir del segle XIV, els monarques catalans van obligar a celebrar aquesta festa a les seves diòcesis.

EL “VERD” DE NADAL

 

Les sortides a la muntanya per anar a buscar “verd” és un bon costum sempre que se sàpiga respectar la natura perquè d’aquests fruits es nodreixen molts els animals.

Portar un ram de vesc dels roures, del galzeran, etc. és senyal de bona sort. Moltes cases, durant aquests dies es guarneixen amb aquests vegetals que donen fruit a l’hivern i representen un bon auguri per les famílies. Per això se’ls relaciona amb el desig de la bona sort.

Que tingueu tots un Bon Nadal i bon Any Nou 2008!!!

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: BON NADAL A TOTHOM!!!

 1. JosepArnau diu:

  Molt Bon Nadl i Feliç Any Nou Montse, a veure si ens veiem aquests dies per Catlunya!

 2. garmir diu:

  Hola:
  Que passis un Bon Nadal i un excel.lent any 2008.
  Edmundo.

 3. Bon Nadal per a tu també, Montse.

 4. Your article is really good,give me a new view!

Els comentaris estan tancats.